Chisinau International Airport, Moldova Airport

Chisinau International Airport, Moldova

Traveling to Chisinau International Airport, Moldova? Let Logan Car Hire compare all the major and local car rental companies at Chisinau International Airport, Moldova to find you the right car for you. We search Avis, Hertz, Dollar, Enterprise, Budget and Sixt at Chisinau International Airport, Moldova

Car Rental Booking

Like us

Chisinau International Airport, Moldova News

Chisinau International Airport, Moldova
Astăzi este prima zi de operare a cursei directe Chișinău - Geneva, de către AirMoldova
Geneva este una dintre cele mai importante destinaţii de business din Europa, cunoscută ca şi „centrul întâlnirilor internaţionale”, oraşul fiind amplasat între Alpi şi munţii Jura, în vestul Lacului Geneva, cel mai mare lac cu apă dulce de pe bătrânul continent. Cei care sunt în căutarea unei destinaţii noi de vacanţă vor aprecia din plin unul dintre cele mai frumoase oraşe din Elveţia, care, la rândul său, deschide calea spre cele mai renumite staţiuni de schi din Europa.
Noua rută va fi operată iniţial de două ori pe săptămână, în zilele de luni şi vineri conform următorului orar:
Decolarea din Chișinău – 13:00; aterizarea în Geneva – 14:45
Decolarea din Geneva – 15:40; aterizarea înChișinău – 19:10
Mai multe informații despre biletele pentru cursa Chișinău - Geneva găsiți pe http://www.airmoldova.md.
Photos from Chisinau International Airport, Moldova's post
7 hours ago
Mariana Nicuta - Alexandrina Iovita
        
Chisinau International Airport, Moldova
Deschiderea celei de-a doua piste de aterizare/decolare de la aeroportul Internaţional Chişinău va avea loc la 19 iulie 2018

Lucrările de construcţie a celei de-a doua piste de aterizare/decolare de la aeroportul Chişinău se vor finaliza la 19 iulie 2018.
Înainte de a fi dată în exploatare, cea de-a doua pistă va fi supusă unor testări: un avion de laborator va efectua operaţiuni de decolare şi aterizare. Datele tehnice obţinute în rezultatul acestor exerciţii vor fi transmise companiilor aeriene şi piloţilor. Existenţa celei de-a doua piste de aterizare/decolare va oferi aeroportului Chişinău un şir de avantaje concurenţiale. Aeroportul va avea posibilitate să treacă la un regim non-stop de operare şi nu va fi închis pe timp de noapte. Aceasta va crea condiţii suplimentare de confort atât pentru pasageri, cât şi pentru operatorii aerieni.
Având la dispoziţie două piste, în raport cu aeroporturile din regiune, aeroportul din Chişinău va putea deservi mai multe curse ceea ce va determina deschiderea de noi rute, sporirea fluxului de pasageri şi, prin urmare, majorarea veniturilor. Cea de-a doua pistă de aterizare/decolare a aeroportului Chişinău – un argument solid în lupta concurenţială cu aeroporturile regionale.
Construcţia celei de-a doua piste a Aeroportului Internaţional Chişinău reprezintă una din deciziile cheie ale concesionarului. Prin reconstrucția tuturor suprafețelor din beton, cât și prin construcția celei de-a doua piste se depăşesc esențial obligaţiile prevăzute în contractul de concesiune.

Открытие второй взлетно-посадочной полосы Международного аэропорта Кишинэу состоится 19 июля 2018 года
Работы по строительству второй взлетно-посадочной полосы Кишиневского аэропорта будут завершены 19 июля 2018 года.
Накануне сдачи в эксплуатацию вторая полоса Кишиневского аэропорта будет подвергнута тестированию: самолёт совершит на ней взлёт и посадку. Собранные в ходе теста технические данные будут направлены авиаперевозчикам и пилотам.
Появление второй взлетно-посадочной полосы создаст для Кишиневского аэропорта целый ряд конкурентных преимуществ. Аэропорт получит возможность перейти на круглосуточный режим работы и не будет закрываться на ночь, что создаст дополнительные удобства, как для пассажиров, так и для авиаперевозчиков.
Располагая в отличие от других аэропортов региона двумя полосами, Кишиневский аэропорт сможет обслуживать больше рейсов, что приведет к открытию новых направлений, увеличению пассажиропотока и, соответственно, увеличению доходов. Вторая взлетно-посадочная полоса Кишиневского аэропорта - серьезный аргумент в конкурентной борьбе между аэропортами региона.
Строительство второй полосы Международного Аэропорта Кишинэу является одним из ключевых решений концессионера, компании Avia Invest.
С реконструкцией всех бетонных покрытий и строительством новой взлетно-посадочной полосы, обязательства, предусмотренные концессионным контрактом, будут значительно перевыполнены.
Deschiderea celei de-a doua piste de aterizare/decolare de la aeroport
        
Chisinau International Airport, Moldova
Atmosferă de poveste în ajunul sărbătorilor de iarnă la Aeroportul Chişinău!
23 hours ago
Marina Zosim - frumos
1 day ago
Paul M Southwick - Brilliant job - well done. Nice to see Christmas celebrated in Moldova.
1 day ago
Irina Glijinschi - Foarte frumoasa decorație!!!
        
Chisinau International Airport, Moldova
Stimaţi pasageri!
Actualmente, se desfăşoară lucrări de reconstrucţie a unei porţiuni a etajului II din terminalul aeroportului, zona comună. În legătură cu aceasta, Camera mamei şi copilului a fost amplasată temporar la etajul I, lângă ascensor, zona comună (cheile le puteţi solicita de la Biroul de Informaţii).
Ne cerem scuze pentru incomodităţile create!

Уважаемые пассажиры! В настоящее время проводятся работы по ремонту части общей зоны, расположенной на втором этаже терминала аэропорта. В связи с этим, Комната матери и ребенка временно перенесена на первый этаж, возле лифта в зоне общего доступа (вы можете попросить ключи в Информационном бюро).
Приносим извинения за причиненные неудобства!
Stimaţi pasageri!Actualmente, se desfăşoară lucrări de reconstru
        
Chisinau International Airport, Moldova
Suntem gata de sărbătorile de iarnă!
https://www.publika....oto_2989558.html
Decorul de la Aeroportul Chișinău, desprins din povești! De sărbători, pasagerii vor avea parte de surprize (FOTO)
        
Chisinau International Airport, Moldova
Decorul de la Aeroportul Chișinău desprins din povești!
În ajunul sărbătorilor de iarnă, Aeroportul Chișinău s-a transformat într-un loc fabulos. Compania Avia Invest a decorat terminalul Aeroportului Chișinău pentru a bucura pasagerii și vizitatorii săi. În acest an, decorațiunile de iarnă sunt impresionante, festive şi sclipitoare. Decorul Aeroportului Chişinău aduce spiritul Crăciunului și Revelionului în inima fiecărui pasager, prin frumuseţe şi originalitate. Interiorul terminalului a fost împânzit cu globuri sclipitoare, iar exteriorul aerogării a fost decorat cu mii de lumini de sărbătoare. Și, desigur, ca și în fiecare an, Avia Invest a pregătit o mulțime de surprize și cadouri pentru pasageri.
Photos from Chisinau International Airport, Moldova's post
2 days ago
ольга иванова - Нам очень понравилось!Спасибо!
        
Chisinau International Airport, Moldova
Terminale de comandă electronică de taxi in terminalul Aeroportului Chișinău!

Pentru îmbunătățirea calității deservirii pasagerilor în Aeroportul Internațional Chișinău și excluderea transportului ilicit de persoane, în terminalul Aeroportului Chișinău au fost instalate 2 terminale de comandă electronică de taxi, care la moment lucrează în regim de testare.
Terminalele sînt instalate în zona de primire a bagajului.

Pe ecranul terminalului, în limbile Română, Rusă și Engleză, se afișează infromația despre numărul de autovecule disponibile.

Informația se prezintă separat pe clase, cu tastele ,,Standard” și ,,Confort”.
Informația despre numărul de autovecule disponibile se actualizează în fiecare secundă. Atunci cînd intervin modificări, acestea momentan se afișează pe ecran. Dacă numărul de autovecule disponibile de o anumită clasă este nulă, această clasă nu se afișează pe ecran (nu se afișează tasta de comandă a taxiului de clasa corespunzătoare).
În cazul lipsei de taxiuri disponibile se afișează informația despre lipsa la moment a autovehiculelor. Informația se afișează pe ecran pînă cînd în rînd nu va fi disponibil cel puțin un taxi.

Pentru a comanda un taxi este necesar de a tasta ,,Standard” sau ,,Confort”, în dependență de ce clasă preferă pasagerul. După apăsarea tastei, se tipărește talonul cu informația despre autovehicul (clasa, modelul, nr. de înregistrare) care este disponibil. Autovehiculul este disponibil un timp limitat (10-15 minute, care se poate modifica; la moment este în regim de testare). Dacă pasagerul timp de 10-15 minute (se va determina după testare) nu s-a apropiat de taxi, comanda se anulează, iar taxiul se întoarce în rînd, ca ,,Disponibil”.

Interfața programei este realizată în 3 limbi – Română, Rusă și Engleză.
La selectarea limbii de comunicare și clasei autoveculului, informația de pe talon se tipărește în limba selectată.

În cazul apariției unor defecțiuni în rețea sau lipsa de date, pe ecran se afișează informația, că serviciul temporar este indisponibil.

În cazul cînd serviciul este indisponibil, la fel și pentru pasagerii care comandă taxi din sala de sosiri a Aeroportului, comenzile de taxi se repartizează de către dispecerii companiei (unul este la ghișeu în sala de sosiri și altul este la parcarea special amenajată pentru autovehiculele ,,Taxi”).
Photos from Chisinau International Airport, Moldova's post
2 days ago
Liudmila Bou Jaoude - 😱😱😱👍
3 days ago
Katankina Irina - Сегодня я этим терминалом воспользовалась, но таксист не хотел меня,вести на Буюканы, за ту сумму что там указана! И другой водитель меня,взял, сказав чем стоять лучше работать! Поэтому надо сделать так чтоб они не могли отказывать пассажирам!!!
3 days ago
Lilian Tomita - Pe când apar terminale de self check-in?
3 days ago
Alexandru Munteanu - Dar pretul care e? Sper ca nu 200 lei la Ciocana sau 150 pana in centru
3 days ago
Cebotari Nicolae - Cate servicii de taxi vor fi disponibile prin acest aparat?
4 days ago
Andrea Lefter - 10/15 min, dar mai exact? adica daca vin la 13min si nu mai este valida comanda nu pot avea pretentii?
4 days ago
Mohammed Jamal Obeidat - Valentina Obeidat
4 days ago
Nick Raetsky - И кто придет? Всмысле что за служба.
4 days ago
        
Chisinau International Airport, Moldova
Pasagerii din terminalul Aeroportului Chișinău informați despreTârgul caritabil de Iarna!

Astăzi, în incinta terminalului Aeroportului Chișinău, „Clubul Internațional al Femeilor din Moldova”, alături de reprezentanții corpului diplomatic de la noi au distribuit pliante prin intermediul carora pasagerii sunt informați despre „Târgul caritabil de iarnă” care a ajuns la cea de-a 21-a ediție. Obiectivul acestuia este de a colecta fonduri pentru proiectele locale, în special cele care au un impact pozitiv asupra femeilor și copiilor defavorizați.

Ambasade, organizații internaționale și locale, agenți economici și meșteri populari propun bucate, deserturi, băuturi, suvenire, lucruri handmade, picturi, haine, cărți, jucării la prețuri accesibile. În cadrul evenimentului se organizează și o tombolă cu sute de premii.

Banii colectați din donațiile tuturor participanților la eveniment, dar și banii obținuți din vânzările biletelor de intrare și a biletelor de la tombolă vor fi donați mai multor beneficiari selectați în acest an de către comitetul de granturi din cadrul „Clubului Internațional al Femeilor din Moldova”
Photos from Chisinau International Airport, Moldova's post
        
Chisinau International Airport, Moldova
Daily activity at #ChisinauInternationalAirport
Photos from Chisinau International Airport, Moldova's post
        
Chisinau International Airport, Moldova
💙Aeroportul Chișinău este cuprins de febra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă 🎄Iată așa întâmpinăm și petrecem toți pasagerii noștri ❄️❄️❄️Suntem abia la început iar surprizele vor continua...😉

💙Кишинёвский Аэропорт вовсю готовится к новогодним праздникам 🎄Вот, как мы встречаем и провожаем всех наших гостей ❄️❄️❄️Праздники только начинаются, и впереди нас ждёт множество сюрпризов 😉
Photos from Chisinau International Airport, Moldova's post
1 week ago
Marinela Braga - Uau ce frumoase sunt 😍😍😍😍😍😘😘😘😘
1 week ago
Maria Örenler - Молодцы прямо настроение поднимается когда видишь
1 week ago
Dina Cn - Cel mai frumos aeroport❤❤❤❤
1 week ago
Akcana Oxana - Foarte frumos, chiar imi place 💜
1 week ago
Alla Grigorita - Foarte frumos!! Dor de casa ❤️
1 week ago
Silvia Avulova - Vreau acasă 😥😥😥😥!!!! Și copii mei duc dorul de sărbători și Moldova!!!!
1 week ago
Diana Kosenkov - Wow!! Abia astept sa le vad ❤️
1 week ago
Andrea Lefter - Minunat, aprecieri că vă gândiți la asa detalii. Dar vă rog mult sa vă gândiți și asupra faptului cum șoferul acestui autobuz își face jobul. Des am întâlnit din ăstea care deschideau doar o ușă și pasagerii se adunau doar la acea intrare astfel restul spațiului era neutilizat și erai nevoi cu bagaj sa te strecori prin mulțimea de oameni. Mai sunt unii care ar putea să ajute doamnele mai în vârstă să coboare și să nu stea cu tigara pe vârful buzelor si să fumeze direct în fata așteptând să eliberăm cit mai curând autobuzul. Personal mie mi-au reproșat că aș fi mai deștept când am încercat să deschid ușa la intrarea în terminalul sosiri pentru că mămicile cu cărucior nu reușeau să treacă. V-aș ruga să le faceți un training pe comunicare cel puțin. Mersi.
        
Chisinau International Airport, Moldova
Deoarece astăzi este prima zi de iarnă, nu rata ocazia de a vizita cele mai frumoase târguri de Crăciun din marile orașe Europene - ❄️ Viena, Bruxelles, Verona, Florența, Roma și altele.
Spre toate aceste orașe ai zbor direct de pe 🛫🛫🛫#AeroportulInternationalChisinau
Click aici http://www.airport.m...ght-schedule-ro/ pentru orarul deplin al zborurilor.
Photos from Chisinau International Airport, Moldova's post
        
Chisinau International Airport, Moldova
Utilajul de deszăpezire de ultima generație este gata de utilizare pe Aeroportul Chișinău!

Compania administrator a Aeroportului Internațional Chișinău “Avia Invest” informează că este pregătită pentru a face faţă ninsorilor. Astfel, pentru deszăpezirea pistei, căilor de rulare și parcărilor de deservire a aeronavelor au fost pregătite, din timp, utilajele de ultimă generaţie.
Viceprim-ministrul și Ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc a efectuat o inspecție a echipamentelor de ultimă generație, care vor interveni pe timp de iarnă pe teritoriul Aeroportului Chișinău.
Toate utilajele multifuncționale moderne vor asigura activitatea neîntreruptă a aeroportului şi operarea în siguranţă a zborurilor, chiar şi în condiţii meteo severe pe timp de iarnă. În plus, pentru sezonul de iarnă 2017-2018 a fost mărită esențial cantitatea de material degivrant pentru pistă, căile de rulare și parcările de deservire a aeronavelor .
„Declar cu încredere că Aeroportul Chișinău este pregătit pentru iarnă.Parcul de utilaje pentru deszăpezire este perfect funcțional. Avem în stoc 130 tone degivrant lichid și 80 tone degivrant solid pentru operațiunile de deszăpezire și degivrare a pistei, căilor de rulare și peronului”, a menționat Directorul General Avia Invest – JARDAN Petru.
Maşinile dotate cu pluguri, perii și suflante, precum şi echipament de împrăştiere a materialului degivrant cât și frezele de zăpadă, reprezintă doar o parte din echipamentul special, care va asigura deszăpezirea şi curăţarea de gheaţă și zăpadă a suprafețelor de mișcare (pista de decolare aterizare, căile de rulare și parcările aeronavelor ale aerodromului).
La moment, Aeroportul Internațional Chișinău dispune de peste 25 utilaje multifuncționale, care sunt gata în orice moment să intervină în cazurile de urgență, generate de condițiile meteorologice specifice sezonului rece al anului.
Photos from Chisinau International Airport, Moldova's post
        
Chisinau International Airport, Moldova
Join Fly One cabin crew ;)
FLY ONE
        
Chisinau International Airport, Moldova
Copiii de la Gimnaziul “Galata” din orășelul Aeroport fericiți la Aeroportul Internațional Chișinău. Avia Invest le-a organizat un tur prin aeroport, familiarizându-i cu cele mai importante activități ale AIC. Aceștia au urmărit cu mare entuziasm decolările și aterizările aeronavelor și le-au fost satisfăcute toate curiozitățile de către colaboratorii aeroportului. Însă cel mai fericit moment a fost vizitarea unei aeronave.

Международный Аэропорт Кишинёва подарил радость детям из гимназии "Galata" из городка Аэропорт. Avia Invest организовал для ребят экскурсию по аэропорту, чтобы познакомить их с важнейшими функциями AIC. С огромным удовольствием дети наблюдали как взлетают самолёты, а работники аэропорта ответили на самые каверзные вопросы ребят. А самым счастливым моментом стало посещение одного из самолётов.
Photos from Chisinau International Airport, Moldova's post
        
Chisinau International Airport, Moldova
When you are in doubt, TRAVEL!
Be inspired in a rainy day and start your journey from #ChisinauInternationalAirport ;)
http://www.airport.m...ght-schedule-ro/
#AviaInvest #ToTravelIsToLive #TravelFromKIV

Photo: Егор Тетюшев
When you are in doubt, TRAVEL!Be inspired in a rainy day and start yo
        
Chisinau International Airport, Moldova
"Dezvoltarea unicului aeroport funcțional din țară este absolut esențială deoarece va genera beneficii multiple pentru economia Republicii Moldova". Declarația a fost făcută de către viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul evenimentului de la Aeroportul Internațional Chișinău, unde au fost finalizate lucrările de reconstrucție la suprafețele de mișcare preconizate pentru anul 2017.

Potrivit vicepremierului Octavian Calmîc, după finalizarea a circa 80% din lucrările de reconstrucție a celei de-a doua piste, a 2 căi de rulare și a unei porțiuni a peronului extins, Aeroportul Internațional Chișinău devine cu siguranță unul dintre cele mai competitive aeroporturi regionale, care deține o infrastructură ce corespunde celor mai înalte standarde Europene.
http://www.mec.gov.m...ie-de-80-la-suta
Cea de-a doua pistă a Aeroportului International Chișinău este gata în proporție de 80 la sută | Ministerul Economiei și Infrastructurii
        
Chisinau International Airport, Moldova
Infrastructura Aeroportului Chișinău din ce în ce mai competitivă!

Avia Invest a finisat cu succes lucrările de reconstrucție la suprafețele de mișcare preconizate pentru anul 2017 la Aeroportul Chișinău. Compania administrator al aeroportului încheie anul cu noi reușite. Au fost inaugurate alte 2 căi de rulare, o porțiune a peronului extins și un nou segment al noii piste, însumând o suprafață totală de peste 35 mii m2.
Noile suprafețe de lucru sunt dotate cu un nou sistem de balizaj luminos modern, ce corespunde categoriei de manevrare CAT III. Astfel, în condiţii de vizibilitate foarte redusă aeronavele vor rula în deplină siguranţă. Respectiv, a fost majorată și capacitatea portantă a învelișurilor suprafețelor de mișcare până la peste 70 unităţi, comparativ cu indicele PCN 51 existent anterior. Aceasta va permite AIC ca după reconstrucția întregii infrastructuri aeroportuare să deservească diferite tipuri de aeronave.
Prezent la eveniment, Viceprim-ministrul și Ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc a subliniat importanța modernizării Aeroportului Chișinău. “ Dezvoltarea unicului aeroport funcțional din țară este absolut esențială deoarece va genera beneficii multiple pentru economia R. Moldova. Aeroportul Chișinău devine cu siguranță unul dintre cele mai competitive aeroporturi regionale care deține o infrastructură ce corespunde celor mai înalte standarde Europene.” La inaugurare au mai participat și Directorul Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova – Radu Bezniuc și Managerul de proiecte a concernului german Strabag Grup - Jakub Iurga.
“Dacă e să facem o retrospectivă scurtă a anului 2017, atunci îl putem caracteriza ca fiind unul cu performanțe și productivitate înaltă. Am executat un volum mare de lucrări, cu un grad mult mai mare de complexitate. Astfel, peste 145 mii m2 din suprafața aerodromului au fost recunstruiți integral în conformitate cu proiectele realizate în cele mai mari aeroporturi Europene”, a declarat Directorul General Avia Invest – Petru Jardan.
Totodată, cu ocazia acestui eveniment Ministrul Economiei a făcut și inspecția echipamentelor și utilajelor speciale multifuncționale de intervenție care sunt deja pregătite pentru activitățile specifice pe timp de iarnă.
Photos from Chisinau International Airport, Moldova's post
3 weeks ago
Alexei Bandati - Порадовал результат работ! Успехов и дальше! Ждём расширения терминала и отмены сбора в 9 евро за пассажира!
3 weeks ago
Stefan Frunze - Curse directe din SUA? Am o rugaminte, se poate de postat o schema sau harta cu zonele unde lucrarile sunt finisate , cele in lucru si cele care urmeaza a intra in reparatie. Imi place ceea ce faceti dar nu imi pot imagina toata amploarea lucrarilor.
3 weeks ago
Constantin Padure - Deci mai multe avioane ?
        
Chisinau International Airport, Moldova
Astăzi, la Aeroportul Chișinău au fost inaugurate alte 2 căi de rulare, o porțiune a peronului extins și un nou segment al noii piste, însumând o suprafață totală de peste 35 mii m2.

https://www.privesc....te-2-cai-de-rula
Evenimentul organizat de Compania Avia Invest: „80% din lucrările de reconstrucție a celei de-a doua piste a Aeroportului Chișinău, alte 2 căi de rulare noi și o porțiune a peronului extins sunt deja finalizate”