Sarajevo International Airport Airport

Sarajevo International Airport

Traveling to Sarajevo International Airport? Let Logan Car Hire compare all the major and local car rental companies at Sarajevo International Airport to find you the right car for you. We search Avis, Hertz, Dollar, Enterprise, Budget and Sixt at Sarajevo International Airport

Car Rental Booking

Like us

Sarajevo International Airport News

Sarajevo International Airport
RUKOVODSTVO GRANIČNE POLICIJE BIH ODRŽALO SASTANAK SA DIREKTOROM MEĐUNARODNOG AERODROMA SARAJEVO
Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik direktora Zijad Srabović, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić i komandir Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo Munib Čorbić posjetili su danas Međunarodni aerodrom Sarajevo, gdje su održali radni sastanak s direktorom aerodroma Arminom Kajmakovićem.
S obzirom na izuzetno povećan promet tijekom ljetnih mjeseci i rekorde koje sarajevski aerodrom bilježi iz mjeseca u mjesec, direktori su se složili da upravo zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenika aerodroma i Granične policije BiH, sve protiče bez ikakvih problema i prevelikih gužvi.
Direktor Kajmaković upoznao je direktora Galića sa svim predstojećim infrastrukturnim projektima, odnosno projektima proširenja sarajevskog aerodroma, a kojim će se povećati i prostorni kapaciteti za potrebe rada jedinice Granične policije BiH na aerodromu Sarajevo.
Radi se o izuzetno kompleksnom i izazovnom projektu, posebno uzimajući u obzir da izvođenje radova na proširenju pristanišne zgrade ne smije utjecati na redovno obavljanje avio-operacija, odnosno da nema kašnjenja ili eventualnih prekida u radu.
Direktor Granične policije BiH obećao je podršku zbog povećanja frekvencije letova i putnika na sarajevskom aerodromu širenjem kapaciteta i angažiranjem većeg broja izvršitelja u JGP Aerodrom Sarajevo.
RUKOVODSTVO GRANIČNE POLICIJE BIH ODRŽALO SASTANAK SA DIREKTOROM ME
        
Sarajevo International Airport
NA MEĐUNARODNI AERODROM SARAJEVO STIGLI HEROJI IZ ARMENIJE
Košarkašu reprezentaciju i Stručni štab A selekcije BiH dočekali su danas na aerodromu brojni novinari,rodbina i prijatelji.Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je kvalifikacije za SP, nakon što je u susretu posljednjeg kola pretkvalifikacija slavila na gostovanju kod Armenije s ubjedljivih 83:66.
Photos from Sarajevo International Airport's post
1 day ago
Emin Barkçin - Rəşad Ağayev
        
Sarajevo International Airport
AIR SERBIA: PROMOTIVNE CIJENE KARATA ZA LJUBLJANU, PRAG I KOPENHAGEN

Aviokompanija Air Serbia od danas do 15. decembra nudi specijalne promotivne cijene letova za Kopenhagen, Ljubljanu i Prag. Cijena povratne karte za Ljubljanu sa svim uključenim taksama je 339 KM, dok je cijena povratne karte za Kopenhagen i Prag 365 KM. Karte se mogu rezervirati, odnosno kupiti do 27. avgusta.
Cijene se odnose na povratne karte u ekonomskoj klasi iz Sarajeva, uz najmanji trodnevni boravak i uključuju sve dodatne troškove.
Karte se mogu kupiti na šalterima prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Popust za putovanje djece neće se primjenjivati, a za bebe se plaća 10 posto od cijene karte bez taksi.

AIR SERBIA: PROMOTIONAL PRICES OF TICKETS FOR LJUBLJANA, PRAGUE AND COPENHAGEN

Air Serbia, from today till December 15, offers special promotional prices for air tickets to Copenhagen, Ljubljana and Prague. Price of return ticket to Ljubljana, including all charges, equals 339 KM, while to Copenhagen and Prague the price is 365 KM.The tickets may be booked or bought by August 27, 2017.
These prices are for return tickets in Economy class from Sarajevo, for a journey not shorter than 3 days, and they include all additional charges.
Tickets are available at Ticketing counter at Sarajevo International Airport.There is no a discount for children, while for infants the price is 10% of a ticket price, excluding charges.
AIR SERBIA: PROMOTIVNE CIJENE KARATA ZA LJUBLJANU, PRAG I KOPENHAGEN
4 days ago
Jasmina Muhedinovic - U kojem periodu se karte mogu koristiti? Hvala!
4 days ago
Selma Ajanovic - Zlatko Hadzic ja se pakujem :)
4 days ago
Fudo Atc - El Almedina Gegic La
5 days ago
Nihad Hajdarevic - Ovi otvaraju kofere i uzimaju sto hoce.Caste se ljudi..
5 days ago
Rasim Hodzic - Ima li za Prištinu?
        
Sarajevo International Airport
Prošli petak, 11.08.2017. na Međunarodnom aerodromu Sarajevo opslužen je 5981 putnik, što je rekord po broju opsluženih putnika u jednom danu. S obzirom da smo na vrhuncu turističke sezone, ali i po našim pokazateljima, očekuje se da bi ovaj petak mogao biti oboren novi rekord, te da će danas kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo proći više od 6.000 putnika.
---------------------------------------------------------------------------------------
Last Friday, on August 11, 2017, Sarajevo International Airport registered 5981 passengers, what is a daily record of handled passengers.Being in the peak of tourist season, we expect to reach a new record this Friday of 6.000 passengers.
Photos from Sarajevo International Airport's post
4 days ago
Matea Malikanović - Indijana Mesan
4 days ago
4 days ago
Abou Greig - i like this airport and the staff is friendly
        
Sarajevo International Airport
O poslovnim rezultatima, razvojnim projektima, novim aviolinijama te budućim planovima, govorili smo u emisiji "Sarajevo business" TVSA

https://www.youtube....mp;feature=share
1 week ago
Jovan Arsenijevic - 👏👏👏✌️✌️✌️😃samo napred a i zaposleni Aerodroma Sarajevo su veoma vredni, ljubazni,profesionalni!!✌️✌️✌️👏👏👏👏
        
Sarajevo International Airport
Poštovani korisnici,

posjeta našoj web stranici bi u naredna dva dana mogla biti djelimično onemogućena zbog prelaska na novi server.
Za sve informacije o letovima molimo Vas da kontaktirate šalter informacija na broj 033/289 – 100.

Unaprijed hvala na razumijevanju

Notice

Dear users, visiting to our website in the next couple of days might partially be disabled due to transition to a new server.
For all flight related information please contact our info desk, phone number 033/289 – 100.

Thanks for understanding.
        
Sarajevo International Airport
Hvala Klix.ba!
Međunarodni aerodrom Sarajevo: U julu rekordnih 140.000 putnika, ove godine pet novih aviokompanija
3 weeks ago
Edina Kadric - Amina Omićević red vožnje ne određuje Međunarodni aerodrom Sarajevo.
3 weeks ago
Amina Omićević - vaš red vožnje prilagođen je samo dijaspori i arapskim turistima. bilo koja druga vrsta putnika ima jako malo opcija, čak su i letovi za susjedne države (i to samo dva koliko sad imate) neprilagođeni potrebama npr poslovnih putnika.
3 weeks ago
Ema Ajsa - Melika Hadžimešić-Kasalo
        
Sarajevo International Airport
Na zadovoljstvo brojnih naših putnika, JU Biblioteka grada Sarajeva, obnovilo je i dopunilo fond Bookcrossing punktova na Međunarodnom aerodromu Sarajevo sa zanimljivim naslovima na odlazećim gate-ovima.
Podsjećamo da su Međunarodni aerodrom Sarajevo i JU Biblioteka Sarajeva prije nekoliko mjeseci pokrenuli zajednički kulturni projekt – Bookcrossing, koji je već odavno popularan na aerodromima širom svijeta, a kako bi putnicima ponudili što bolju uslugu prilikom čekanja na let i doprinjeli promicanju kulture i na ovaj način.
Putnici, čekajući na svoj let mogu uživati čitajući knjige, ponijeti ih sa sobom u zrakoplov, te potom ostaviti na nekom drugom Bookcrossing punktu, na bilo kojem drugom aerodromu u svijetu. Putnici također ovdje mogu i ostavljati svoje knjige, odnosno knjige sa drugih aerodroma.
Knjige su dostupne na više svjetskih jezika, na službenim jezicima u BiH, te su prilagođene svim uzrastima.
Ova "leteća knjižnica" dio je globalnog projekta Bookcrossing -"Flying book" u koji se uključio Međunarodni aerodrom Sarajevo, kao prvi takav aerodrom u BiH, a s krajnjim ciljem širenja kulture čitanja.
Osnova bookcrossinga je uvjerenje da bi knjiga trebala biti slobodna, a ne zatočena na polici gdje je dostupna samo rijetkima.
Photos from Sarajevo International Airport's post
3 weeks ago
Drschmitt Zenica - Kako god mislim da je ova Sova pravi dizajn.super ideja.moj naklon..dr
        
Sarajevo International Airport
Poštovani putnici,

S obzirom na izuzetno povećan promet tijekom ljetnih mjeseci, a kako bi se izbjegla kašnjenja i stvaranje gužvi, mole se putnici aviokompanija AirArabia, Wataniya Airways, Nesma Airlines, Pegasus, Flydubai da na šalter za registraciju pristupe tri sata prije predviđenog termina za let.
Hvala na razumijevanju,
Vaš Međunarodni aerodrom Sarajevo
--------------------------------------------------------------------------------
Dear Passengers,
Considering the significant increase in aircraft and passenger traffic in the Summer months, and in order to avoid delays and overcrowding, AirArabia, Wataniya Airways, Nesma Airlines, Pegasus, and Flydubai passengers are kindly requested arrive at check-in counters at least three hours prior to the scheduled departure.
Thank you for your understanding.
Sarajevo International Airport
Poštovani putnici, S obzirom na izuzetno povećan promet tijekom lj
4 weeks ago
Hasan Hassan - Asem
4 weeks ago
Zeena Abu Al-Samen - Nadeen Abu Al-Samen shofi asma2 el airlines 😂😂😂😂
        
Sarajevo International Airport
MEĐUNARODNI AERODROM SARAJEVO POSJETILI DOKTORANTI TEHNIČKOG UNIVERZITETA DARMSTADT IZ NJEMAČKE

Međunarodni aerodrom Sarajevo posjetila je danas međunarodna grupa studenata, od kojih je veliki broj doktoranata i profesora sa Tehničkog univerziteta Darmstadt iz Njemačke. S obzirom da je riječ o polaznicima Instituta za promet, koji je podjeljen na tri katedre: cestogradnja, željeznice i projektiranje prometnih veza, poseban interes su iskazali za infrastrukturne projekte, te skoro proširenje Terminala i rekonstrukciju piste.
Kako je riječ o jednom od vodećih Univerziteta u Europi na polju građevinarstva, njihov posjet će rezultirati znanstvenim i istraživačkim projektima,koji će nesumnjivo biti od koristi i građevinskim stručnjacima prilikom proširenja sarajevskog aerodroma.
Proširenje Terminala B posebno je interesantno sa znanstvenog stanovišta, jer je riječ o izuzetno izazovnom projektu, s obzirom da prilikom izvođenja radova ne smije doći do zastoja u odvijanju avio prometa, odnosno kašnjenja ili eventualnih prekida u radu.
Međunarodni aerodrom Sarajevo suradnji sa akademskim institucijama u zemlji i inozemstvu pridaje veliki značaj, te ovaj posjet predstavlja dodatnu potvrdu opredijeljenosti za obostranu razmjenu iskustava, te implementiranje znanja i ideja stručnjaka sa Tehničkog Univerziteta Darmstadt, ali i znanja i iskustava zaposlenika sarajevskog aerodroma.
Photos from Sarajevo International Airport's post
4 weeks ago
Jasmin Prnjavorac - Ne mogu ljudi da se nacude kolika nam je aviotaksa za jedan terminal koji imamo.
4 weeks ago
Sami Al-sheikh - 🇧🇦Very nice airport 🇧🇦
        
Sarajevo International Airport
Zrakoplov kuvajtske aviokompanije Wataniya Airways danas je po prvi put sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo, na liniji kojom je ova aviokompanija povezala glavne gradove naše zemlje i Kuvajta.
Redovni letovi ove aviokompanije odvijat će se na relaciji Kuwait City – Sarajevo tijekom cijele godine dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, a zbog velikog interesovanja putnicima će tijekom mjeseca kolovoza na raspolaganju biti i dodatni let utorkom. Letovi će se obavljati modernim zrakoplovom Airbus A320-200 koji ima kapacitet 120 putnika u ekonomskoj i 12 putnika u biznis klasi.
Karte za sve letove već se mogu rezervirati na zvaničnoj internet stranici aviokompanije: https://www.wataniyaairways.com/ .
Wataniya Airways je već peta aviokompanija koja je ove godine započela operacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, čime najveći aerodrom u našoj zemlji nastavlja impresivan rast na svim poljima, a što direktno doprinosu jačanju ekonomske slike Bosne i Hercegovine i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava našim građanima sve širi izbor kada su u pitanju europske i svjetske destinacije.
Photos from Sarajevo International Airport's post
5 weeks ago
Romana Seitz - Diana Martinaj
        
Sarajevo International Airport
Uposlenici Međunarodnog aerodroma Sarajevo sa srebreničkim cvijetom na reverima (FOTO)
6 weeks ago
Aleksandra Obrenovic - Aida Ida 😘
        
Sarajevo International Airport
        
Sarajevo International Airport
Međunarodni aerodrom Sarajevo pridružuje se brojnim drugim institucijama kako u zemlji, tako i širom svijeta koje obilježavaju godišnjicu genocida u Srebrenici, 11. juli. Zaposlenici MAS-a će na reverima nositi “cvijet Srebrenice“ simbol stradanja preko 8.000 civila, uključujući veliki broj djece, u julu 1995.godine. MAS ostaje opredijeljen da doprinese da se ovaj najgori zločin na evropskom kontinetu od Drugog svjetskog rata nikada ne zaboravi.
Timeline Photos
6 weeks ago
Muamer Lion Hido - Srebrenicu nikad necu zaboraviti :( !
        
Sarajevo International Airport
Od ponedjeljka 10.07.2017. u upotrebi kiosci za samostalno prijavljivanje na let

Rukovođeni željom za stalnim poboljšanjem kvaliteta usluga koje pružamo, a u skladu sa zahtjevima i očekivanjima naših putnika, od ponedjeljka, 10.07.2017. na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na let se možete prijaviti i sami. U Auli Terminala B, postavljena su dva automata (kioska) pomoću kojih se možete samostalno prijaviti na let.

Ova usluga je za sada dostupna samo za putnike sa ručnim prtljagom. Usluga samostalne prijave na let trenutno je na raspolaganju putnicima slijedećih aviokompanija: AirSerbia, Croatia Airlines, Adria Airways, Lufthansa, Turkish Airlines, Austrian Airlines, Pegasus, Swiss, Eurowings.

Za sva dodatna pitanja, pomoć ili pojašnjenje procedure samostalnog prijavljivanja na let, na raspolaganju vam je osoblje Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Photos from Sarajevo International Airport's post
6 weeks ago
Amar Dudić - Dobro ste se sjetili, da mi je samo znati što ste ukinuli kontrolu prtljaga na ulazu u aerodromsku zgradu. Sad i kunto i panto može ući sa oružjem itd......
6 weeks ago
Maid Brcaninovic - Mario Matic jos malo i kod nas ovako 😂😂😂
        
Sarajevo International Airport
Novi zapovjednik NATO štaba Sarajevo, brigadni general Robert Huston, posjetio je Međunarodni aerodrom Sarajevo, te je direktoru aerodroma Arminu Kajmakoviću uručio zahvalnicu za izuzetnu podršku koju direktor i cjelokupno osoblje aerodroma pružaju NATO štabu svih ovih godina.
General Huston i direktor Kajmaković poseban su akcenat stavili na pitanja avio prometa, s obzirom da je general Huston pilot sa više od 4000 sati leta. Stoga je general Huston iskazao posebno zanimanje za razvojne projekte, povijest, te aktualnosti vezane za Međunarodni aerodrom Sarajevo.
Direktor Kajmaković je generala Hustona upoznao sa planovima vezanim za proširenje pristanišne zgrade Terminala B, novim linijama i aviokompanijama, ambicioznim razvojnim planovima, te pozitivnim poslovnim rezultatima, koje Međunarodni aerodrom Sarajevo proteklih godina bilježi.
Direktor Kajmaković poželio je generalu Hustonu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i uspjeh u budućem radu, te istakao da će Međunarodni aerodrom Sarajevo ostati u cjelosti posvećen daljem jačanju suradnje sa NATO štabom Sarajevo.
Photos from Sarajevo International Airport's post
        
Sarajevo International Airport
Prelistajte najnoviji broj Sarajevo International Airport magazina.

http://sarajevo-airp.../files/SAM11.pdf
Timeline Photos
        
Sarajevo International Airport
Ljeto na Međunarodnom aerodromu Sarajevo/ Summer at the Sarajevo International Airport
Photos from Sarajevo International Airport's post
7 weeks ago
Mirnes Karaman - Mashallah lijepo je ovo vidjeti, jos da imamo svoju domacu jaku avio kompaniju :/
        
Sarajevo International Airport
Eid Mubarak!
Timeline Photos
8 weeks ago
Sami Al-sheikh - Eid Mubarak 🇧🇦😍🇧🇦