Sarajevo International Airport Airport

Sarajevo International Airport

Traveling to Sarajevo International Airport? Let Logan Car Hire compare all the major and local car rental companies at Sarajevo International Airport to find you the right car for you. We search Avis, Hertz, Dollar, Enterprise, Budget and Sixt at Sarajevo International Airport

Car Rental Booking

Like us

Sarajevo International Airport News

Sarajevo International Airport
Iskoristite jedinstvenu ponudu Croatia Airlines do 20.10.2017. ✈️🛩
Croatia Airlines
3 days ago
Mineke Kamperman - Dalila Bravo Bravo Kemal Kemal Bravo Eldin Bravo
        
Sarajevo International Airport
Spriječen teroristički čin i riješena talačka kriza u pokaznoj vježbi na sarajevskom aerodromu (FOTO)
        
Sarajevo International Airport
Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo započelo je održavanje pokazne vojne vježbe "Brzi odgovor 2017". Prvi dan je održana simulacija upada terorista u krug aerodroma, te provjere i uklanjanja napuštenog--opasnog prtljaga.
Scenariom vježbe bio je predviđen ulazak grupe terorista u krug Međunarodnog aerodroma Sarajevo s namjerom da izvedu teroristički akt, likvidiranje terorista od strane policijskih službenika Jedinice Granične policije aerodrom Sarajevo, te ranjavanje pripadnika EUFOR-a. Scenario je također uključivao ukazivanje hitne medicinske pomoći ranjenom pripadniku EUFOR-a, te njegovo prebacivanje u medicinsku ustanovu zbog kritičnog stanja.
Scenario vježbe je dalje predviđao uočavanje kofera za koji se sumnjalo da sadrži eksplozivnu napravu, upućivanje anti-bomb tima GP BIH, pregled i utvrđivanje da se u koferu nalaze opasne materije, te dislociranje prtljaga. Vježba je predviđala pregled sa “ROBOTOM“ kojim se prtljag uzima sa sigurne razdaljine, ubacivanje istog u „KUGLU“ za transport opasnih materija, te prebacivanje prtljaga „Kuglom“ na sigurnu lokaciju na kojoj se vrši njegovo uništavanje.
U vježbi su sudjelovali anti-bomb tim JGP aerodrom Sarajevo, pripadnici Sektora za sigurnost i zaštitu i Sektora saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Spasilačko vatrogasna služba i Služba hitne medicinske pomoći Aerodroma Sarajevo, te pripadnici EUFOR-a.
Krizni tim Aerodroma Sarajevo vježbu je ocijenio uspješnom.
Podsjećamo da je „Brzi odgovor 2017“ vježba za operacije podrške miru, i to je prvi put da se agencije za provođenje zakona BiH, Oružane snage BiH i EUFOR zajedno uvježbavaju u okviru realističnog scenarija, s ciljem provjere njihovih planova za krizne situacije.
Photos from Sarajevo International Airport's post
1 week ago
Haldin Šumar - Zlu ne trebalo
        
Sarajevo International Airport
Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletio je Antonov 124, jedan od najvećih vojnih zrakoplova na svijetu. Njime je dostavljen veliki broj vozila i oprema vojnika iz Ujedinjenog Kraljevstva koji će sudjelovati u vojnoj akciji "Brzi odgovor 2017".
Antonov 124, inače drugi najveći i najteži zrakoplov na svijetu, teretna je letjelica koja u sebi može nositi 150 tona opreme, što britanskoj vojsci daje mogućnost da u Bosnu i Hercegovinu dopremi veliku količinu tereta ukoliko bh. vlasti to zatraže.
"Brzi odgovor 2017" je vježba za operacije podrške miru, pod vodstvom EUFOR-a. Vježba će biti održana od 11. do 15. listopada u Sarajevu, Pazariću i Kalinoviku.
To će biti prvi put da se agencije za provođenje zakona BiH, Oružane snage BiH i EUFOR zajedno uvježbavaju u okviru realističnog scenarija, s ciljem provjere njihovih planova za krizne situacije.
Photos from Sarajevo International Airport's post
1 week ago
2 weeks ago
Amra Clayton - sto ga ne poslase 93-e
2 weeks ago
Soleil Soleil - Sto ne vjezbaju kod njih...da su igracke bogdo dopremili
2 weeks ago
Dada Buric - Sta ce nam
        
Sarajevo International Airport
Počeli radovi na povećanju broja check-in šaltera i proširenju sistema traka za prtljag

Kako je i bilo najavljeno, u sklopu mjera za proširenje kapaciteta i poboljšanje usluga Međunarodnog aerodroma Sarajevo, otpočeli su radovi na proširenju i modernizaciji sistema tekućih traka za prtljag, te povećanja broja šaltera za registraciju putnika.
Sa postojećih 12, broj check-in šaltera povećat će se na 15, a u funkciju će biti stavljen jošt jedan X-ray uređaj za sigurnosni pregled prtljaga. Također novom konfiguracijom sistema za prtljag sa dvije sabirne tekuće trake značajno će se unaprijediti i pouzdanost sistema prilikom transporta, sortiranja i utovara prtljaga.
Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio je neophodne procedure i osigurao adekvatne ljudske resurse kako bi se transfer prtljaga odvijao nesmetano i tijekom trajanja radova i testiranja sistema, a s ciljem konstatnog pružanja najvišeg nivoa usluge našim putnicima.
S obzirom na izuzetan i kontinuiran rast broja opsluženih putnika, avio operacija, te ukupnog kargo prometa u proteklom periodu, te činjenici da se Međunarodni aerodrom Sarajevo približava broju od milijun putnika godišnje, ovaj projekat predstavlja i pripremnu aktivnost u sklopu realizacije strategije „Modernizacija i dogradnja Terminala B“.
Međunarodni aerodrom Sarajevo je kroz anganžman cijelog kolektiva uvijek uspješno pristupao svim izazovima i zadacima koji nužno prate ovako značajan i ubrzan porast broja putnika i avio operacija, te će nastaviti aktivnosti s ciljem pružanja najkvalitetnije usluge našim putnicima i poslovnim partnerima.
Photos from Sarajevo International Airport's post
2 weeks ago
Sa Ba - Otvorite liniju Sarajevo danska.. nece te se kajati
        
Sarajevo International Airport
Krajem godine počinje rekonstrukcija Sarajevskog aerodroma: Projekt vrijedan 38 miliona KM
3 weeks ago
Jasmin Jasmin Jasmin - ko je projektant ?
3 weeks ago
Jovan Svirkov - Biljana Svirkov
        
Sarajevo International Airport
Poštovani putnici,

obavještavamo Vas da će se u periodu od 29.09. do 31.10.2017. izvoditi radovi na proširenju sistema traka za prtljag i šaltera za registraciju. Kako bismo izbjegli eventualna kašnjenja i stvaranje gužvi, molimo putnike aviokompanija Flydubai i Wataniya Airways da na šalter za registraciju pristupe tri sata prije predviđenog termina za let. Putnike ostalih aviokompanija molimo da na šalter za registraciju pristupe dva sata prije predviđenog termina za let.

Hvala na razumijevanju

Vaš Međunarodni aerodrom Sarajevo

-------------------------------------------------------------

Dear passengers,

please be informed that in the period from September 29 till October 31, 2017 works will be in progress on extension of the baggage conveyor belt system and check-in counters. In order to avoid possible delays and traffic jams, we kindly ask Flydubai and Wataniya Airways passengers to appear at check-in counter 3 (three) hours before scheduled flight time. Passengers of other airlines should appear 2 (two) hours before scheduled flight time.

Thank you for understanding,

Sarajevo International Airport
Poštovani putnici, obavještavamo Vas da će se u periodu od 29.09.
        
Sarajevo International Airport
Specijalna ponuda Qatar Airways-a do 19. 09.2017. Period putovanja počinje od 31.10.2017 -31.03.2018. Karte kupite na šalteru prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Specijalna ponuda Qatar Airways-a do 19. 09.2017. Period putovanja po
4 weeks ago
Miljana Anel Karaga - Raja ne lupetajte, to su cijene povratnih karata sa 1 presjedanjem u Dohi i sa svim taksama ukljucenim..ne lupetajte prije nego provjerite, manite se te lokalne price zato nas svi i izbjegavaju.. :)
5 weeks ago
Ajdin Muratović - Nasumicno izaberem datum i nadjem jeftiniju kartu. Akcija je mislim, odlicna.
5 weeks ago
Uminovicm Endzad - Trebate naglasiti da su cijene po smjeru, tako da od Shanghai gdje covjek pomisli da moze otici za 369€ i vratiti se, ispadne povratna oko 800€ :))
        
Sarajevo International Airport
Kajmaković: Aerodrom Sarajevo oborio sve rekorde, uskoro proširujemo kapacitete
5 weeks ago
Edina Kadric - Svaka čast,uposlenicima i menadžmentu.
5 weeks ago
Jovan Arsenijevic - ✌️✌️✌️🎉🎉🎉🎉🎉🎉👏👏👏👏👏👏svaka čast na rezultatima poslovanja, a pogotovu da napomenem zaposlene na aerodromu koji su high professional,ljubazni!
5 weeks ago
Leyla Malić - Za rast, za budućnost !
        
Sarajevo International Airport
Sarajevski aerodrom finansira aerodrome u Tuzli i Mostaru
        
Sarajevo International Airport
Prošli august najprometniji mjesec u historiji sarajevskog aerodroma
6 weeks ago
Sead Sena Hadzimusić - IMI SMO BLIZU OMO
        
Sarajevo International Airport
Eid Mubarak!
Eid Mubarak!
        
Sarajevo International Airport
Bajram šerif mubarek olsun, želi Vam kolektiv Međunarodnog aerodroma Sarajevo!
Bajram šerif mubarek olsun, želi Vam kolektiv Međunarodnog aerodrom
7 weeks ago
Dzemila Handan - I vama puno poslovnog uspjeha inapretka iz N
        
Sarajevo International Airport
FAST LANE OD DANAS U UPOTREBI NA MEĐUNARODNOM AERODROMU SARAJEVO
Rukovođeni željom za stalnim poboljšanjem kvaliteta usluga koje pružamo, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, od danas je u upotrebi BRZA LINIJA-FAST LANE, namijenjena za povlaštene putnike aviokompanija tj. za putnike poslovne klase i one koji su članovi posebnih programa aviokompanija, zatim članove određenih organizacija koji imaju ugovor sa Međunarodnim aerodromom Sarajevo, VIP putnike, EUFOR i NATO putnike.
Za ove putnike je na sigurnosnoj kontroli otvoren posebni prolaz, kojem mogu pristupiti skenirajući posebni barcode dobijen na šalteru za registraciju putnika i prtljaga.
Korisnici ove usluge na ovaj način izbjeći će, odnosno bitno skratiti čekanje u redu za sigusnosnu provjeru.
Za sva dodatna pitanja, pomoć ili pojašnjenje korištenja ove usluge, na raspolaganju vam je osoblje Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Photos from Sarajevo International Airport's post
        
Sarajevo International Airport
RUKOVODSTVO GRANIČNE POLICIJE BIH ODRŽALO SASTANAK SA DIREKTOROM MEĐUNARODNOG AERODROMA SARAJEVO
Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik direktora Zijad Srabović, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić i komandir Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo Munib Čorbić posjetili su danas Međunarodni aerodrom Sarajevo, gdje su održali radni sastanak s direktorom aerodroma Arminom Kajmakovićem.
S obzirom na izuzetno povećan promet tijekom ljetnih mjeseci i rekorde koje sarajevski aerodrom bilježi iz mjeseca u mjesec, direktori su se složili da upravo zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenika aerodroma i Granične policije BiH, sve protiče bez ikakvih problema i prevelikih gužvi.
Direktor Kajmaković upoznao je direktora Galića sa svim predstojećim infrastrukturnim projektima, odnosno projektima proširenja sarajevskog aerodroma, a kojim će se povećati i prostorni kapaciteti za potrebe rada jedinice Granične policije BiH na aerodromu Sarajevo.
Radi se o izuzetno kompleksnom i izazovnom projektu, posebno uzimajući u obzir da izvođenje radova na proširenju pristanišne zgrade ne smije utjecati na redovno obavljanje avio-operacija, odnosno da nema kašnjenja ili eventualnih prekida u radu.
Direktor Granične policije BiH obećao je podršku zbog povećanja frekvencije letova i putnika na sarajevskom aerodromu širenjem kapaciteta i angažiranjem većeg broja izvršitelja u JGP Aerodrom Sarajevo.
RUKOVODSTVO GRANIČNE POLICIJE BIH ODRŽALO SASTANAK SA DIREKTOROM ME
        
Sarajevo International Airport
NA MEĐUNARODNI AERODROM SARAJEVO STIGLI HEROJI IZ ARMENIJE
Košarkašu reprezentaciju i Stručni štab A selekcije BiH dočekali su danas na aerodromu brojni novinari,rodbina i prijatelji.Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je kvalifikacije za SP, nakon što je u susretu posljednjeg kola pretkvalifikacija slavila na gostovanju kod Armenije s ubjedljivih 83:66.
Photos from Sarajevo International Airport's post
8 weeks ago
Emin Barkçin - Rəşad Ağayev
        
Sarajevo International Airport
AIR SERBIA: PROMOTIVNE CIJENE KARATA ZA LJUBLJANU, PRAG I KOPENHAGEN

Aviokompanija Air Serbia od danas do 15. decembra nudi specijalne promotivne cijene letova za Kopenhagen, Ljubljanu i Prag. Cijena povratne karte za Ljubljanu sa svim uključenim taksama je 339 KM, dok je cijena povratne karte za Kopenhagen i Prag 365 KM. Karte se mogu rezervirati, odnosno kupiti do 27. avgusta.
Cijene se odnose na povratne karte u ekonomskoj klasi iz Sarajeva, uz najmanji trodnevni boravak i uključuju sve dodatne troškove.
Karte se mogu kupiti na šalterima prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Popust za putovanje djece neće se primjenjivati, a za bebe se plaća 10 posto od cijene karte bez taksi.

AIR SERBIA: PROMOTIONAL PRICES OF TICKETS FOR LJUBLJANA, PRAGUE AND COPENHAGEN

Air Serbia, from today till December 15, offers special promotional prices for air tickets to Copenhagen, Ljubljana and Prague. Price of return ticket to Ljubljana, including all charges, equals 339 KM, while to Copenhagen and Prague the price is 365 KM.The tickets may be booked or bought by August 27, 2017.
These prices are for return tickets in Economy class from Sarajevo, for a journey not shorter than 3 days, and they include all additional charges.
Tickets are available at Ticketing counter at Sarajevo International Airport.There is no a discount for children, while for infants the price is 10% of a ticket price, excluding charges.
AIR SERBIA: PROMOTIVNE CIJENE KARATA ZA LJUBLJANU, PRAG I KOPENHAGEN
9 weeks ago
Jasmina Muhedinovic - U kojem periodu se karte mogu koristiti? Hvala!
9 weeks ago
Selma Ajanovic - Zlatko Hadzic ja se pakujem :)
9 weeks ago
Fudo Atc - El Almedina Gegic La
9 weeks ago
Nihad Hajdarevic - Ovi otvaraju kofere i uzimaju sto hoce.Caste se ljudi..
9 weeks ago
Rasim Hodzic - Ima li za Prištinu?
        
Sarajevo International Airport
Prošli petak, 11.08.2017. na Međunarodnom aerodromu Sarajevo opslužen je 5981 putnik, što je rekord po broju opsluženih putnika u jednom danu. S obzirom da smo na vrhuncu turističke sezone, ali i po našim pokazateljima, očekuje se da bi ovaj petak mogao biti oboren novi rekord, te da će danas kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo proći više od 6.000 putnika.
---------------------------------------------------------------------------------------
Last Friday, on August 11, 2017, Sarajevo International Airport registered 5981 passengers, what is a daily record of handled passengers.Being in the peak of tourist season, we expect to reach a new record this Friday of 6.000 passengers.
Photos from Sarajevo International Airport's post
9 weeks ago
Matea Malikanović - Indijana Mesan
9 weeks ago
9 weeks ago
Abou Greig - i like this airport and the staff is friendly