Sarajevo International Airport Airport Terminal

Sarajevo International Airport

Traveling to Sarajevo International Airport? Let Logan Car Hire compare all the major and local car rental companies at Sarajevo International Airport to find you the right car for you. We search Avis, Hertz, Dollar, Enterprise, Budget and Sixt at Sarajevo International Airport

Car Rental Booking

Like us

Sarajevo International Airport News

Sarajevo International Airport
Svim našim putnicima, poslovnim partnerima i uposlenicima, želimo sretan 1. maj-Međunarodni praznik rada!
Timeline Photos
11 hours ago
Dzemila Handan - I vama sretan i uspješan rad i napredak poz.iz Banja Luke
        
Sarajevo International Airport
🙂
Timeline Photos
1 week ago
Sami Al-sheikh - When I arrived to this airport I feel so happy Very nice airport and very nice employees I love ❤️ Sarajevo I love ❤️ Bosnia And Herzegovina 🇧🇦
1 week ago
Fabio Fortuna - I love Sarajevo, even in the winter
        
Sarajevo International Airport
Svim katolicima i pravoslavcima sretan Uskrs i Vaskrs želi Međunarodni aerodrom Sarajevo
Timeline Photos
        
Sarajevo International Airport
U sklopu priprema za rekonstrukciju uzletno-sletne piste na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, trenutno su u tijeku radovi na rekonstrukciji dijela parkirne platforme za zrakoplove. Građevinski radovi se odvijaju 24 sata dnevno, a stručne službe aerodroma Sarajevo poduzele su niz organizaciono-tehničkih mjera kako izvođenje radova ne bi utjecalo na sigurnost i redovnost zračnog prometa. Rekonstrukcija bi trebala biti završena početkom idućeg mjeseca. Vrijednost investicije je blizu 800 000 KM, bit će rekonstruirano oko 3500 m2 postojeće parking platforme, odnosno zamijenjeno novim slojevima i završnom betonskom pločom debljine 30 centimetara, a sve u skladu sa međunarodnim ICAO standardima.
Rekonstrukcija se vrši zbog problema u eksploataciji dijela platforme, konkretno zbog problema sa kolotrazima koje su uzrokovali točkovi zrakoplova na parking pozicijama, a zbog čega je vrlo često bilo neophodno vršiti zamjenu asfalta na tim dijelovima platforme. Riječ je faznoj rekonstrukciji platforme, u periodu od više godina, koja će omogućiti novi period eksploatacije od minimalno 20 godina. Prva faza rekonstrukcije je uspješno završena 2014. godine kada je rekonstruirano oko 1600 m2 platforme.
Photos from Sarajevo International Airport's post
1 week ago
Jovan Arsenijevic - samo napred!!!!
2 weeks ago
Asim Mesic - Radovi na svjetskom nivou Svaka cast
        
Sarajevo International Airport
Pozdrav sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo! 🙂
Timeline Photos
        
Sarajevo International Airport
Posjetite naš štand na Sajmu gospodarstva 2017. u Mostaru - Paviljon 2. Uvijek tu radi Vas, Vaš Međunarodni aerodrom Sarajevo!
Timeline Photos
        
Sarajevo International Airport
Zrakoplov tvrtke Wizz Air iz Budimpešte sletio je jutros na Međunarodni aerodrom Sarajevo čime je ozvaničeno uspostavljenje zrakoplovne linije na relaciji Sarajevo - Budimpešta. Zrakoplovi Wizz Air-a će letjeti dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Dolaskom u mađarsku prijestolnicu putnicima iz naše zemlje biti će dostupne i druge linije, točnije 61 linija ove kompanije koje povezuju 29 zemalja.
Putnici koji planiraju svoj odmor ili vikend posjet Budimpešti mogu rezervirati svoje karte preko sajta wizzair.com, kompanije Centrotours te na šalteru prodaje karata na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.Cijene se kreću već od 39,99 konvertibilnih maraka u jednom pravcu.Cijena karata varira zavisno od slobodnih mjesta i datuma putovanja.
Nova linija do Budimpešte, koja je jedina izravna zrakoplovna linija između dvije zemlje će podstaći dvosmjerna turistička kretanja i uspostaviti važnu vezu za trgovinu i poslovanje.Putnici iz Bosne i Hercegovine će moći da istraže prelijepu Budimpeštu, grad izuzetne povijesti, poznat po svojoj kuhinji, brilijantnoj arhitekturi i prelijepim pejzažima, a pružit će im se prilika i za dalje konekcije i povoljne letove ove niskotarifne tvrtke.
Photos from Sarajevo International Airport's post
3 weeks ago
Adis Gerin - Od pozitivne informacije, se otislo u gramaticke ispravke i korekcije...I umjesto da neko pohvali ovaj pozitivan potez Aerodroma Sarajevo, uhvatili ste se je li avion ili zrakoplov....Strasno.
3 weeks ago
Rusmir Gadžo - Kad već ovako iritantno forsirate kroaštinu, onda joj ostanite doslijedni! Leksičko silovanje poput ovog bućkuriša što ste nam servirali uništilo je inače pozitivnu vijest.
3 weeks ago
Alex Burke - Jbo vam zrakoplov mater!!!!!!!!!!!
3 weeks ago
Emira Faris - Cestitke aerodrumu Sarajevo!
3 weeks ago
Sladjo Skeledzic - Ivan Bosnjak
3 weeks ago
Haris Buljubasic - Toliko gresaka u tekstu! (Ne mislim na hrvatski, jer je to jedan on nasih zvanicnih jezika). Ali, tacke, zarezi, velika slova... uzasno! Neko ne zna osnove pravopisa.
3 weeks ago
Amina Wask - Divne vijesti, cestitke aerodromu!☺️
3 weeks ago
Su Am - Cuj to zrakoplov :) Da se ti ovo sto pises nisi malo zezno? Kad budes pisao za zracne luke u hrvatskoj onda slobodno plovi i mlati po zraku kolko hoces...
        
Sarajevo International Airport
Uspostavljena direktna aviolinija izmedju Sarajeva i Brisela
Aviokompanija TUIfly Belgium, danas je uspostavila avioliniju izmedju Sarajeva i Brisela. Letovi ce se odvijati dva puta sedmicno i to ponedjeljkom i petkom, a u opticaju ce biti avioni Boeing 737-800 i Boeing 737- 700 sa 149 i 189 sjedista.
Na danasnjem letu je bilo stotinu putnika, sto potvrdjuje veliku zainteresovanost za ovu avioliniju.
Informacije o cijenama karata mozete dobiti na zvanicnoj web stranici kompanije TUIfly Belgium https://www.tuifly.be/en
Photos from Sarajevo International Airport's post
3 weeks ago
Amina Wask - Poštovani, budite jos vise profesionalni i angazujte admina koji ce odgovarati na upite ljudi ovde na FaceBook-u,tako rade profesionalci i time bi zaradili veliki plus kod putnika!
3 weeks ago
Elvir Vildana Alagić - Kerim Alagić
3 weeks ago
Kasumic-Pehilj Lejla - Na tuifly stranici nije moguće kupiti kartu Brisel-Sarajevo 😯
3 weeks ago
Neriman Mcginley - Cudi me da je dozvoljen novi let na sa aerodromu i da ih niste poslali u Tuzlu kao Wizzair. Sta vam bi?
4 weeks ago
4 weeks ago
Dino Uzunić - Olaf Prikken kreeft al besteld?
4 weeks ago
Muslimović Mumin - Kad ce let iz Rotterdama ili Amsterdama direktno za Sarajevo
4 weeks ago
Amar Sarajlić - No water salute? :(
        
Sarajevo International Airport
Poboljšanje usluga za putnike sa invaliditetom i ograničenom pokretljivošću

U namjeri da se putnicima sa smanjenom pokretljivošću pruži što kvalitetnija usluga, Međunarodni aerodrom Sarajevo je pokrenuo niz aktivnosti na osiguranju preduslova za implementaciju – prilagođavanje infrastrukture u objektima, osiguranje neophodne opreme za opslugu PRM putnika, te usklađivanje sa evropskom regulativom.
Jedna u nizu navedenih aktivnosti je postavljanje interfona na parking ispred Terminala B, pomoću kojeg putnici komuniciraju sa osobljem unutar zgrade. Na ovaj način se PRM putnicima omogućava efikasnija i brža usluga, a sve u skladu sa najboljim svjetskim standardima, što je naš prioritet i obaveza.
Timeline Photos
        
Sarajevo International Airport
Novi ljetni red letenja na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

od 26.03. na snazi je ljetni red letenja, koji je za sve naše korisnike dostupan na web stranici http://www.sia.ba

http://www.sarajevo-...ble.php?lang=bos
Sarajevo-Airport.ba - Međunarodni aerodrom Sarajevo
        
Sarajevo International Airport
Našim kolegama iz kompanije Austrian Airlines čestitamo 20 godina od uspostave aviolinije Sarajevo - Beč i želimo im puno uspjeha u daljem radu!
Austrian Airlines obilježava 20 godina uspješnog rada u BiH
4 weeks ago
Muslimović Mumin - BH Airlines je bio najbolje steta sto ga Visé nema sramota nasa jedina aerokompanija sada moramo dati pare drugima u mjesto svojoj drzavi i kompaniji
        
Sarajevo International Airport
Ljetni red vožnje autobuske linije Aerodrom - Baščaršija
Photos from Sarajevo International Airport's post
        
Sarajevo International Airport
Svim građanima Bosne i Hercegovine sretan 1.mart, Dan nezavisnosti želi J.P. Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o Sarajevo

Sarajevo International Airport wishes all Bosnia and Herzegovina citizens a Happy Independence day, 1 March
Timeline Photos
        
Sarajevo International Airport
Obavijest za putnike o novom načinu provođenja ankete o ocjeni zadovoljstva uslugama Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Rukovođeni željom za stalnim poboljšanjem kvaliteta usluga koje pružamo, te cijeneći važnost mišljenja naših putnika, Međunarodni aerodrom Sarajevo provodi anketu pod nazivom “Ocjena zadovoljstva putnika”.

Na odlazećim gate-ovima sada su dostupni anketni listići sa pitanjima na koja Vas ljubazno molimo da odgovorite upisivanjem znaka x u odabranu rubriku, te da popunjeni upitnik ubacite u anketnu kutiju.

Cilj ankete je poboljšanje kvaliteta naših usluga u skladu sa Vašim zahtijevima i očekivanjima, te ćemo cijeniti svaki Vaš komentar ili sugestiju.

Vaš Međunarodni aerodrom Sarajevo
Photos from Sarajevo International Airport's post
8 weeks ago
Uminovicm Endzad - Direktan let i jeftin let,pa ne moze i jare i pare..!
8 weeks ago
Aida Modic - sir -Air
8 weeks ago
Aida Modic - da dodamo ,avioni koji idu iz /u Tuzlu ,su puni kao šibica ,na tim letovima ,naravno Wizz Sir.
8 weeks ago
Aida Modic - evo jedna sugestija :uvedite direktne letove za Gotenburg Sveden,naravno ,i sa jeftinim kartama.
        
Sarajevo International Airport
Međunarodni aerodrom Sarajevo obavještava putnike da je ugostiteljski objekat na prvom katu Terminala B privremeno zatvoren

Međunarodni aerodrom Sarajevo obavještava putnike i građane da je ugostiteljski objekat na prvom katu Terminala B trenutno zatvoren. Restoran je zatvoren zbog radova na proširenju Security check point-a prema odlazećim gate-ovima, s ciljem bržeg procesuiranja putnika, a sve u sklopu priprema za nadolazeću ljetnu sezonu kada se očekuje veći broj putnika.
Radovi će trajati 15 dana, a za to vrijeme građanima je na usluzi cafe bar u prizemlju- Auli Terminala, restoran u Terminalu A, kao i ugostiteljski objekat na odlazećim gate-ovima.

Zahvaljujemo se na razumijevanju,
Vaš Međunarodni aerodrom Sarajevo
        
Sarajevo International Airport
Međunarodni aerodrom Sarajevo nabavio najsuvremenije vozilo za prijevoz i ukrcaj osoba sa invaliditetom u zrakoplove

Kako bi omogućili adekvatnu uslugu putnicima sa smanjenom pokretljivošću, Međunarodni aerodrom Sarajevo nabavio je specijalno vozilo- Ambulift. Riječ je o posebnom vozilu za ukrcavanje i iskrcavanje osoba smanjene pokretljivosti, osoba u invalidskim kolicima i nosilima, a koje nudi siguran i udoban pristup u putničku kabinu svih tipova zrakoplova.
Uspješno je provedena i obuka aerodromskog osoblja za rukovanje ovim vozilom.
Ambulift ima pričvrsne sustave koji koriste tračnice kako bi se osigurala invalidska kolica, a ima i niz sklopivih sjedala tako da drugi putnici i pratnja mogu sjediti.
Infrastruktura Međunarodnog aerodroma Sarajevo i inače je prilagođena osobama sa smanjenom pokretljivošću, a nabavkom ovog vozila pružit ćemo potpunu uslugu osobama sa smanjenom pokretljivošću, u skladu sa najboljim svjetskim standardima, što je naš prioritet i obveza.
Timeline Photos
12 weeks ago
Lejla Taljanovic - Napokon... bravo, svaka cast ! 😊👍
12 weeks ago
Alen Bojić - Bravo!! I osoblje koje pomaže invalidima je za svaku pohvalu!
12 weeks ago
Abida Pilav Rešić - Bravo! Sve pohvale za osoblje aerodroma.
12 weeks ago