Sarajevo International Airport Airport

Sarajevo International Airport

Traveling to Sarajevo International Airport? Let Logan Car Hire compare all the major and local car rental companies at Sarajevo International Airport to find you the right car for you. We search Avis, Hertz, Dollar, Enterprise, Budget and Sixt at Sarajevo International Airport

Car Rental Booking

Like us

Sarajevo International Airport News

Sarajevo International Airport
Međunarodni aerodrom Sarajevo: Svi letovi prema utvrđenom rasporedu
        
Sarajevo International Airport
Aerodrom Sarajevo: Svi letovi realiziraju se prema utvrđenom rasporedu letenja
        
Sarajevo International Airport
Na aerodromu u Sarajevu gradit će se rashladna komora i olakšati izvoz kvarljivih namirnica
1 week ago
- Edina Salkic Suvalic 😂😂😂😂
1 week ago
- I to ćemo vidjeti ,ako ga neko ne zaustavi. Ja u ovo ne vjerujem.
1 week ago
- Bravo direktore gosp.Kajmakovic.Ozivjeli ste mnoge stvari svojim dolaskom
        
Sarajevo International Airport
"Unatoč ratu i generacijskim smjenama, olimpijski duh još uvijek živi među stanovnicima Sarajeva, a Zimske olimpijske igre najblistavije je razdoblje i nešto najljepše u povijesti što se dogodilo gradu i Bosni i Hercegovini."

http://www.index.hr/...ao-/1024553.aspx
RAJA IZ SARAJEVA GOLIM RUKAMA STVORILA JE IGRE Taksi je vozio besplatno, cijeli grad je pjevao...
1 week ago
- Bio je to vrhunac dostignuća jednog zdravog i složnog društva sa neiskvarenim sistemom vrijednosti i jakom vjerom u čovječnost, punog ponosa i entuzijazma. Stabilnog i za većinu dobrobitnog društva izgradjenog decenijama mudre i adekvatne unutrašnje i vanjske politike pod palicom vrhunskog lidera i vizionara svjetskih dimenzija. Danas smo galaksijama daleko od toga svi skupa, zahvaljujući katastrofi s početka 90tih i decenijama poratnog sunovrata i urušavanja i ono malo moralno-ljudstvene pozitivne gradje što je bilo ostalo za oporavak društva. Tu na dnu ćemo i ostati dok god svjesno nastavljamo na izborima davati legitimitet i vlast istoj nacionalističko političkoj opciji. Samim tim dozvoljavamo da se nastavljaju ratni ciljevi i politika konstantnog podcrtavanja različitosti umjesto promocije sloge i sličnosti, tolerancije i ravnopravnosti, svih onih vrijednosti koje cijenimo i sprovodimo na lokalno-komšijskoj osnovi. Ali kad se radi o "visokoj politici", biranjem partija koje biramo jednostavno sprječavamo izdizanje tih vrijednosti iznad podjela i strahova koje nam nameću. Time blokiramo povratak istih onih "pozitiva" iz nekadašnjeg društva za kojima žalimo. Kad smo onih ranih 90tih glasali u "prvim slobodnim i demokratskim" izborima, i pored svih opomena u svakom govoru, pisanoj riječi, školskim udžbenicima kojim su nas učili, pokazali smo da - ništa nismo naučili. Da bogdo nikad nisu ni bili proglašeni. Sad bismo imali barem još jedan ZOI ili LJOI iza sebe i bili u EU prije Poljaka, Mađara i ostalih , sa evropskim standardom i platama.
1 week ago
- Djaba sve ovo nekad. Kad je sad pakao. Olimpijadu Sarajevo više ne može ni sanjati. Bilo i prošlo.
1 week ago
-
        
Sarajevo International Airport
Zimski red vožnje autobuske linije Aerodrom - Baščaršija
Zimski red vožnje autobuske linije Aerodrom - Baščaršija
1 week ago
- Ljudi odbijaju vožnju sa aerodroma ako "nemaju dovoljno putnika". Ili imaju red vožnje ili neka ga promijene ako ga se ne mogu pridržavati. Nije korektno.
1 week ago
- in 27 of march?
1 week ago
- we have buss from sarajevo to mostar ?
        
Sarajevo International Airport
Međunarodni aerodrom Sarajevo i JU Biblioteka grada Sarajeva promiču kulturu čitanja
        
Sarajevo International Airport
Na zadovoljstvo brojnih putnika, JU Biblioteka grada Sarajeva još su jednom dopunile fond Bookcrossing punktova na Međunarodnom aerodromu Sarajevo sa zanimljivim naslovima na odlazećim gate-ovima. Među knjigama su neki od najpopularnijih naslova, poput serijala Harry Potter, romani Dan Brown-a i brojne druge.
Kako bi obogatili ponudu za svoje putnike, ali i doprinjeli širenju kulture čitanja, knjige su u nekoliko navrata donirali i sami zaposlenici Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Podsjećamo da su Međunarodni aerodrom Sarajevo i JU Biblioteka Sarajeva prije godinu dana pokrenuli zajednički kulturni projekt – Bookcrossing, koji je već odavno popularan na aerodromima širom svijeta, a kako bi putnicima ponudili što bolju uslugu prilikom čekanja na let i doprinjeli promicanju kulture i na ovaj način.
Putnici, čekajući na svoj let mogu uživati čitajući knjige, ponijeti ih sa sobom u zrakoplov, te potom ostaviti na nekom drugom Bookcrossing punktu, na bilo kojem drugom aerodromu u svijetu. Putnici također ovdje mogu i ostavljati svoje knjige, odnosno knjige s drugih aerodroma.
Knjige su dostupne na više svjetskih jezika, na službenim jezicima u BiH, te su prilagođene svim uzrastima.
Ova "leteća knjižara" dio je globalnog projekta Bookcrossing -"Flying book" u koji se uključio Međunarodni aerodrom Sarajevo, kao prvi takav aerodrom u BiH, a s krajnjim ciljem širenja kulture čitanja.

Osnova bookcrossinga je uvjerenje da bi knjiga trebala biti slobodna, a ne zatočena na polici gdje je dostupna samo rijetkima.
Photos from Sarajevo International Airport's post
        
Sarajevo International Airport
Sarajevski aerodrom imao 25 posto više putnika u odnosu na januar 2017. godine
13 hours ago
- Imali bi 100% vise putnika kad biste prosirili mrezu letova prvenstveno za Europu a da ne spominjem ostale krajeve svijeta... od 11letova dnevno , imate samo 2 leta za Europu...jedna velika steta, katastrofa.. jedna losa promocija BiH!
        
Sarajevo International Airport
Greetings from the Sarajevo International Airport
Photos from Sarajevo International Airport's post
        
Sarajevo International Airport
Najuspješnija godina u povijesti Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo u 2017. godini je prošlo 957.969 putnika, što je za 14% više u odnosu na 2016. godinu. Također, u prošloj godini je obavljeno 12.775 avio operacija, što je povećanje od 12% u odnosu na 2016. godinu, te je otpremljeno 2.956.988 kg karga, odnosno 3% više u odnosu na 2016. godinu.

Međunarodni aerodrom Sarajevo je u protekloj godini zabilježio još dva rekorda. Tako je u srpnju kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo prošlo 140.025 putnika, što predstavlja povećanje za čak 28% u odnosu na isti mjesec prethodne godine, a što predstavlja najveći procentualni rast u povijesti ovog aerodroma. Već u kolovozu smo sa 144.166 putnika postavili i rekord po broju opsluženih putnika u jednom mjesecu, također najviše u povijesti aerodroma. Konačno, u čak tri mjeseca prošle godine opsluženo je preko 100.000 putnika, također po prvi put u povijesti Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Poređenja radi, 100.000 putnika u jednom mjesecu je kroz MAS prvi put prošlo tek 2015.godine.

Sve ovo je rezultat kontinuiranih aktivnosti koje su za cilj imale privući što veći broj aviokompanija na Međunarodni aerodrom Sarajevo, uspostavu novih linija, te proširenje svih pratećih ponuda i sadržaja. Samo u 2017. godini šest novih aviokompanija je započelo operacije sa našeg aerodroma, a radimo na nastavku takvog trenda, sa posebnim osvrtom na nove destinacije i u 2018. godini, te tako sada već sa sigurnošću možemo reći, nastavili se ovakav trend, da ćemo u 2018. godini premašiti broj od milijun putnika.

Sve ovo omogućava dalji razvoj Sarajeva i ostatka Bosne i Hercegovine kao atraktivne turističke destinacije u koju se sada može doći iz bilo kog dijela svijeta, sa bilo kog kontinenta, sa samo jednim presjedanjem.

Ovakav rast zahtjeva značajno proširenje aerodromskih kapaciteta, te se, nakon što je završeno rušenje zgrade starog terminala, uskoro očekuje otpočinjanje postupka proširenja terminalne zgrade i pratećih objekata. Po završetku ovih radova, Međunarodni aerodrom Sarajevo imat će kapacitet da opsluži 2 milijuna putnika godišnje, što će nam omogućiti dalje privlačenje novih aviokompanija i uspostavu dodatnih destinacija.

Međunarodni aerodrom Sarajevo krajem prošle godine instalirao je na testnoj osnovi Anti-fog sustav za rasturanje pothlađene magle tečnim propanom. Ispuštanjem za okoliš neškodljivog kemijskog reagensa tečnog propana, magla se na ovaj način pretvara u ledene čestice, odnosno snježne kristale koji zatim u vidu oborina padaju na zemlju. Obavljena je i obuka uposlenika, te bi, uz već postojeći Sistem za instrumentalno slijetanje, trebalo doći do dodatnog poboljšanja uvjeta za uspješno slijetanje i polijetanje zrakopolova s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
5 weeks ago
- Bravo 👏
        
Sarajevo International Airport
Prelistajte najnoviji broj Sarajevo International Airport magazina

http://sarajevo-airp.../files/SAM12.pdf
Prelistajte najnoviji broj Sarajevo International Airport magazinaht
6 weeks ago
- Džana Olovčić
6 weeks ago
- The best airport in the world ✈️ ✈️ ✈️ And The gentlest people in the world 🌷🌷🌷Coming soon 🌷🌷🌷 🇧🇦 Bosnia and Herzegovina 🇧🇦
6 weeks ago
-
6 weeks ago
- Elvedin Alić chbini machofthom 7atta marra!!
6 weeks ago
- Maja Olovcic 😘😍
        
Sarajevo International Airport
Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, sretan Božić želi Međunarodni aerodrom Sarajevo.
Merry Christmas to all Eastern Orthodox Christians from the Sarajevo International Airport.
Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, sretan Božić želi Me
        
Sarajevo International Airport
Passenger Announcement
The arrival of the Austrian Airlines flight from Vienna, which was scheduled to land at 21:25h this evening, has been rescheduled for tomorrow, 1 January 2018, at 10:50h. The departure of the flight from Sarajevo to Vienna has now been scheduled for the same day at 11:30h. For all additional questions, we kindly ask that you either directly contact the Austrian Airlines or the Information desk at 033 289-100.
        
Sarajevo International Airport
Obavještenje za putnike
Dolazak zrakoplova Austrian Airlines-a iz Beča, koji je trebao sletjeti večeras u 21:25 pomjera se za sutra, 01.01. 2018. u 10:50. Polazak zrakoplova iz Sarajeva za Beč, previđen je istog dana u 11:30.Za sva dodatna pitanja, molimo Vas da kontaktirate aviokompaniju Austrian Airlines ili šalter informacija na broj 033 289-100.
        
Sarajevo International Airport
Sretnu 2018. godinu, želi Vam Međunarodni aerodrom Sarajevo!
Photos from Sarajevo International Airport's post
7 weeks ago
- Postovani,da li postoji direktan let Sarajevo-Doha
        
Sarajevo International Airport
Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo završeno uklanjanje zgrade starog Terminala A (FOTO)
        
Sarajevo International Airport
Restoran na Međunarodnom aerodromu Sarajevo počeo sa radom
Nakon završetka rušenja starog Terminala A na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, od danas je ponovno počeo sa radom restoran koji je ranije bio smješten u zgradi tog terminala, a sada je prebačen u privremeni montažni objekat do okončanja proširenja postojećeg Terminala B.
Navedeni objekat smješten je na dijelu službenog parkinga, prostoru na kojem se nakon rušenja starog Terminala A jedino mogao smjestiti objekat ovih dimenzija. Restoran je na raspolaganju ne samo zaposlenicima Aerodroma, Carine, Granične policije BiH, Hitne službe, te brojnih drugih službi i poslovnih subjekata koje djeluju na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, već i svim putnicima i drugim posjetiteljima.
Photos from Sarajevo International Airport's post
        
Sarajevo International Airport
Passenger announcement regarding the Sarajevo International Airport working hours during the Christmas holidays

Passengers are advised that on 25 December 2017 the Sarajevo International Airport will be open until 20:00, due to the Christmas timetable of certain airlines.
Also, on 26 December 2017 the airport shall be open beginning at 07:30h for the same reasons.
        
Sarajevo International Airport
Obavještenje za putnike o radnom vremenu Međunarodnog aerodoma Sarajevo tijekom božićnih blagdana

Obavještavamo putnike da je radno vrijeme Međunarodnog aerodroma Sarajevo na dan 25.12.2017. do 20:00, a s obzirom na božićni red letenja određenih aviokompanija.
Također, dana 26.12.2017. radno vrijeme aerodroma je od 7:30 iz istih razloga.
8 weeks ago
- ZAHVALJUJEMO AERODROMU SARAJEVO NA ZAKAZANOJ I ODRZANOJ E AUKCIJI NA BOZIC
        
Sarajevo International Airport
Merry Christmas from the Sarajevo International Airport
Merry Christmas from the Sarajevo International Airport
8 weeks ago
- Thank you best airport and best staff ever with smily face